tiistai 19. huhtikuuta 2016

Vegaaninen taatelikakku

Heissan !!

Mä tein tossa pari päivää sitten ihan sairaan hyvää taatelikakkua. Se on vieläpä vegaaninen niin on aivan mahtava. Mä en kauheasti välitä mistää makeasta, mutta tän kakun suhteen voin tehä suuren poikkeuksen. On nimittäin super hyvää. Ainoo ongelma ehkä kakun kanssa on se, että siinä ei tosiaan ole kananmunaa, niin se ei yhtä hyvin pysy kasassa.

En tosiaan itse ole täysin vegaani, en edes kasvissyöjä. Olin tosiaan viisi vuotta kasvissyöjä. Saatoin ehkä joskus satunnaisesti syödä kanaa viimeisten vuosien aikana. Mutta aluksi kieltäydyin kaikesta lihasta. Nyt minulla olisi lupa alkaa vegaaniksi, mutta en ole varma viihtinkö. Koitan varmaan kohta vegaanista paria viikkoa, koska minun pitää jättää maitotuotteet pois, mutta ei kuittenkaan vielä. Tämän takia voin esitellä teille muutamia reseptejä. Nyt ensiksi toki

Vegaaninen Taatelikakku
250 g taateleita
2 dl vettä (tai glögiä tai kahvia)
0.5 dl viskiä tai rommia tai konjakkia
225 g rasvaa
2 dl sokeria
vaniljasokeria
1 dl soijajugurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Keitä taatelit nesteessä pehmeäksi, puuromaiseksi seokseksi.
Vaahdota rasva ja sokerit.
Sekoita taikina ja levitä se voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Nauttikaa oikein makeita hetkiä tämän herkullisen kakun parissa. Itse tein joulun alla niin, että köytin glögiä, jotta siihen tulisi jouluinen maku, mutta eiköhän kaikki nuo kuitenkin käy. Tällä kertaa käytin vettä. Tosin tällä kertaa ei oikein toiminut, koska aineksia puuttui. Korvasin perunajauhot maissijauhoilla.
-Rosa

1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta! (: Vois joku päivä kokeilla.

    VastaaPoista