lauantai 19. marraskuuta 2016

Limevalkosuklaajuustokakku



Hei, 
Tässä ylhäältä löytyy mun synttäreinä tehty limevalkosuklaajuustokakku, joka oli aivan ihana. Tämän ihanuuden takia ajattelin, että voisin jakaa teillekki tämän ohjetta.

Tarvitset:
Pohja:
200g digestivejä
100g voita/margariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk  maustettua vaniljarahkaa (yht. 400g)
100g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2 tl raastettua limen kuorta
3 rkl limemehua

Kiille:
1dl vettä
1 rkl limettimehua
1 dl hyytelösokeria


Valmistuohje

1. Leikkaa leivinpaperista irtopihjavuokaan pohjalle paperi. 
Murenna keksit ja sekoita niihin sula voi. 
Painele vuoan pohjalle muruseos ja pistä jääkaappiin odottamaan.
2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. 
3. Vaahdota kerma
4. Laita yksi purkillinen rahkaa kulhoon
5. Sulata suklaa ja vatkaa se rahkan sekaan. Valkosuklaa ei saisi paakkuuntua.
6. Lisää seokseen toinen purkki rahkaa, sokeri ja limen kuori.
7. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvaan limemehuun. 
8. Kaada rahkaseokseen ohuena nauhana sekoittaen hyvin. 
9. Lopuksi kermavaahto joukkoon.
10. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta.
11. Kakkua pitää hyydyttää jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta parempi olisi, kun se odottaisi yön ylitse.
12. Kiille: Kuumenna vesi ja limemehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30sekunttia. Nosta levyltä ja anna jäähtyä 3-4 minuuttia. 
13. Lusikoi lämmin hyytelöseos kakun päälle.
14. Pistä vielä hetkeksi jääkaappiin.
15. Koristele Limesiivuilla
16. Irrota kakku varovasti vuoasta sen hyydyttyä.

17. Nauti!

-Rosa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti